A tendenciák azt mutatják, hogy az e-kereskedelmi eladások 2022-ben drámai mértékben növekedni fognak, ezért ha a sikerre vágysz, érdemes befektetned az e-kereskedelem fejlődő területeibe. Vállalkozóként lépést kell tartani a legújabb trendekkel, mivel a fogyasztói magatartás is folyamatosan változik. Te megtetted az első lépést!

Üdvözöllek a Markestic eComm 101 című mini e-mail kurzusban

Örülök, hogy itt vagy! Ez arról árulkodik, hogy tudatos, fejlődni vágyó webshop tulajdonos vagy, ami elég menő! Imádunk ilyen emberekkel dolgozni. Látnod kell, hogy ez befektetés a saját vállalkozásodba, hiszen olyan praktikus tudást kapsz, mellette pedig olyan gyakorlati jellegű dolgokra hívjuk fel a figyelmed, amik felett sokan elsiklanak a napi teendők tömkelege között.

Ez a kurzus nem arról fog szólni, hogy honnan vásárold a domaint vagy milyen webshopot használj. Sőt, mégcsak nem is arról, hogy melyik integrált fizetési platformok a legjobbak. Ezeket a legtöbb blogban megtalálod. Ez a kurzus akkor lesz hasznos számodra, ha feltetted már magadban a kérdést: hogyan optimalizáljam a kampányköltségeket? Nem értek hozzá, honnan fogom tudni, hogy a külsős kampánykezelő jól végzi a munkájukat? Milyen eszközöket használjak, hogy mérhetőek legyenek az eredményeim?

A kurzus során átadottak alkalmasak lesznek vállalkozásod jobbá tételére, ha a meglévő kampányaid szeretnéd optimalizálni és költséget szeretnél csökkenteni. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy minden elköltött forint oda megy, ahol vevőt talál; ha terjeszkedni szeretnél vagy növelni az eladási felületek mennyiségét. Akkor is előnyös lesz, ha már kiadtad a kampánykezelést másnak, és nem tudod, milyen módon lehet ellenőrizni, mennyire végzi jól a munkájukat.

Ebben a mini kurzusban 5 héten keresztül, minden hétfő reggel kapni fogsz tőlünk egy emailt, amiben bemutatjuk, hogyan lehetsz még sikeresebb e-kereskedő.

Lényegretörően fogalmazunk és gyakorlatias tanácsokkal látunk majd el, de azzal számolj, hogy csak akkor lesz eredményes a folyamat, ha a hét folyamán elegendő időt fordítasz leveleinkre, de annál is inkább a személyes és vállalati fejlődésedre. Bízom benne, hogy már most látod: megéri a fáradságot!

 • 1. hét: Eszközök, amelyekkel hatékonyan mérheted eredményeidet
 • 2. hét: Kinek szervezd ki a kampánykezelést? Esetleg tartsd házon belül? Ügynökség vs. freelancer vs. belső kolléga
 • 3. hét: A Google CSS rendszer. Mi fán terem és hogyan csökkenti a hirdetéseid költségét akár 20%-kal?
 • 4. hét: Előzd meg a hamis kattintásokat, védekezz a kattintási csalások ellen!
 • 5. hét: Auditáld a saját fiókjaid, avagy így ellenőrizd a kampánykezelő kolléga munkáját.

Biztosan magadtól is tudod, de emlékeztetni szeretnélek, hogy milyen jól döntöttél, amikor letetted a voksod az e-kereskedelem mellett. Ebben a szférában ugyanis a monumentálisabb közönséget érsz el, nagyobb kényelmet biztosítasz vásárlóid számára (amit ők igencsak szeretnek), márkád kiterjedtebb körben ismerik, marketinglehetőségek széles skálájából választhatsz, és vállalkozásod skálázhatóvá válik. Mi abban segítünk, hogyan tökéletesítheted és emelheted egy magasabb szintre mindezt! Olyan tippeket adunk, amelyek beépítésével bevételt realizálhatsz, csökkennek a kiadásaid, átláthatóbbá válnak a folyamataid, könnyebben megértheted vásárlóid igényeit és viselkedését, sőt, javítani tudod az ügyfélkiszolgálást is.

A piacot megismerve azt látjuk, hogy hajmeresztően sok hiányosság van az e-kereskedelmi vállalkozásokat illetően a mérésben. Pedig tapasztalatból mondjuk, hogy a mérőkódok, -rendszerek és -applikációk nem harapnak. Sőt, inkább olyan kapukat nyitnak ki, és olyan irányokat mutatnak meg, amelyeket elfoglalt e-kereskedőként sosem, vagy csak nagyon későre vennél észre. Elaprózódik a figyelmed, folyton multitasking üzemmódban vagy? Nem baj, ebben a kurzusban egy új szemszögből közelítjük meg az e-kereskedelmet. Célunk, hogy kineveljük az ország leghatékonyabban és legtudatosabban dönteni képes e-kereskedőit, amelyek adatokra és számokra épülnek, nem megérzésekre.

A Markesticnél az analitikus gondolkodásban hiszünk, és elköteleztük magunkat a számokra való támaszkodás mellett. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a szakértelem éveken múlik. Mi az elmúlt 7 évben nagyköltésű hirdetési fiókokat és kampányokat kezeltünk, melyek több millió weboldal látogatást, hasonlóan sok tranzakciót és megannyi elégedett ügyfelet eredményeztek (ha érdekelnek a referenciák, lásd itt). Közel 4 ezer kampány, és több, mint 10 millió kampányra költött euró van a hátunk mögött. Ezen tapasztalatokra alapozzuk azt a tudást, amelyet szeretnénk átadni neked a következő 5 levélben.

vágjunk is bele!

Az első lépést már megtetted, eldöntötted, hogy jobban akarod csinálni, mint a többség. Kezdjük az elején, lássuk, miért fontos az analitikus gondolkodás és az adat alapú döntéshozatal. Mert ez az, ami hosszú távon a ringben tart majd.

A “SZERINTEM” KORA LEJÁRT

Vállalatvezetőként a döntéshozatal a mindennapi életed része. Egy vállalkozó napi döntéseinek a száma meghaladja a minimum százat. A döntéseid pedig egyes esetekben magától értetődőek, máskor komplex, átláthatatlan folyamatokról kell megfelelően ítélkezni. És valljuk be, nem ez a világ legkönnyebb dolga, mert pénz, alkalmazottak és sok minden más forog kockán. Így nem csoda, ha jól akarsz teljesíteni. Mert a végső cél nem más, mint a költségek optimalizálása, és a profit maximalizálása.

De a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokkal nehezebb adatok alapján működni, mint amennyire magától értetődőnek tűnik. Sokszor nehéz megállni, hogy egy-egy helyzetben ne reagálj “hasból”, “érzésre”.

Mert az elemző, vagyis analitikus gondolkodás pikantériája ebben rejlik: bizonyítékokon alapszik, és nem érzelmeken. Részletes és módszeres. Fejleszti a nyomozás képességét, és lehetővé teszi a gondolatok pontos és egyértelmű rendezését. Az analitikus gondolkodás azt is magában foglalja, hogy képes lebontani a probléma egyes részeit, hogy megértsük annak felépítését és kapcsolatát, általa képesek leszünk azonosítani a relevánsat és a lényegtelent.

A – jó minőségű, könnyen elérhető – adatok végeláthatatlan tárháza áll rendelkezésedre, miért ne használnád arra, hogy sikeres legyél? A vállalatok többségénél az adatok rendelkezésre állnak, ha nem, akkor pedig fel kell építeni a rendszereket, és előállítani azt, amire szükség van. Nincs lehetetlen. Ezek kezelésén, megértésén, és döntéshozatalba való beépítésén lehet, és kell is dolgozni. A legfontosabb viszont, hogy az adatalapú kultúra meghonosítása és irányítása a megfelelő vezetői szemlélet kialakítása után következik. Ne az adatok előállításával, inkább a kultúra kialakításával, a következtetések levonásával, és az arra alapozott döntések meghozatalával foglalkozz!

Kezdd el még ma!

FELADAT: Gondold végig, milyen döntéseket hozol meg egy nap, egy héten. Vedd górcső alá az online marketinghez, a kampánykezeléshez, az eredmények értékeléséhez kapcsolatos döntéseid. Mi alapján vonod le azokból a következtetéseket?

Összeírtam egynéhány segítő kérdést a gondolkodáshoz:

 • Mely döntéseid rutinosak, melyek zsigeriek?
 • Melyik döntéseket könnyű meghozni, és melyek igényelnek komoly felkészülést?
 • Melyek azok a területek a vállalkozásodban, ahol nehezen hozol döntéseket?
 • Melyek azok a döntéseidet, ahol a megérzéseidre hagyatkozol, és mikor kerülnek elő az adatok és tények, hogy megalapozzák a döntést?
 • Mit teszel a kosárelhagyókkal? Vannak egyáltalán?
 • Mi a helyzet az ügyfélkiszolgálás menetével? Dönteni kellene a módosításáról?
 • Hogyan döntesz arról, ki kezeli a kampányaidat?
 • Miként döntesz arról, milyen felületek alkalmasak az online marketing tevékenységed szempontjából?

Gratulálok

Ezzel végére is értél az első hét tudásanyagának. Most tied az idő, hogy a következő 168 órában, a következő hétfő reggelig a döntéseiden agyalj.

Jövő héten pedig górcső alá vesszük, hogy milyen eszközökre van szükséged webshop tulajdonosként, hogy sikeres legyen a vállalkozásod. Na meg persze, hogy mérhetők legyenek az eredményeid.

OLVASNIVALÓ A HÉTRE: Emlékszel, hogy azzal kezdtem a levelet, hogy az e-kereskedelmi eladások 2022-ben drámai mértékben növekedni fognak, ezért érdemes befektetni az e-kereskedelem fejlődő területeibe? Összeszedtük a TOP 19 e-kereskedelmi trendet, amire érdemes odafigyelni. Ide kattintva éred el.

Várlak egy hét múlva is, hogy együtt fejlesszük e-vállalkozásod!

KAPCSOLAT

ÍRj NEKÜNK!

MIRE SZÁMÍTHATSZ KAPCSOLATFELVÉTEL UTÁN? 

Az űrlap elküldése után azonnal kapsz egy automatikus e-mailt. Kérjük, ellenőrizd a beérkezett üzeneteket (vagy akár a spam mappát is). Hamarosan (általában 4-8 órán belül) személyesen is felvesszük Veleda kapcsolatot. Kérjük, a lehető legrészletesebben töltsd ki az űrlapot, és azt is jelöld meg, ha e-mailes kommunikációt vagy inkább telefonhívást szeretnél.

Ismerd meg szakértőinket, akik felveszik Veled a kapcsolatot. 

Fodor Ákos Dániel

General Manager

Riley Cunningham

Nemzetközi üzletfejlesztés