Elérkeztünk a MaRkestic eComm 101 minikurzus utolsó részéhez.

Igazán büszke vagyok rád, hogy itt találkozunk!

A visszajelzések alapján sokan várták a mai részt, mert bár végig igyekeztem gyakorlatorientált szemlélettel közelíteni minden témához, a mai alkalom mégis különleges. Az utolsó részben egy egyedülálló tippek & trükkök & technikák szekcióval készültem. 3+2 pontban mutatom be, hogyan auditálhatod fiókjaid. Akár pár perc alatt, önállóan. Pontosabban: hogyan auditálhatod és vizsgálhatod felül a kampánykezelő – legyen az akár belsős, akár külsős – kolléga munkáját.

Elképzelhető, hogy azt gondolod: magam alatt vágom a fát. Ügynökségi vezetőként miért érdekem megosztani veled olyan eszközöket, amellyel az én vagy a csapatom munkája is maximálisan ellenőrizhetővé válik? Mert hiszem azt, hogy ez mindkettőnknek – úgy értem mind megrendelőnek, mind kampánykezelőnek – a legtisztességesebb opció, arról nem is beszélve, hogy minket a magas minőségű teljesítményre, téged pedig arra sarkall, hogy bízz a csapatban, akivel dolgozol. Az elmúlt években 3 millió feletti online megrendelést szállítottunk ügyfeleinknek, kezelt kampányaink száma meghaladja a 3,5 ezret. Több, mint 10 millió eurót költöttünk el partnereink kampányaira, számos nyelven és országban. Kíváncsi vagy, mégis mire vagyok személyesen a legbüszkébb? Arra, hogy mindezek a kampányok sikeresek voltak, segítségünkkel a vállalatok jobbak, eredményesebbek, profibbak lettek. Annál is inkább, elégedettek voltak a munkánkkal, még így is, hogy pontosan tudták, bármikor szemlézhetnek és ellenőrizhetnek.

Szóval ezért nem félek kiadni a tudást. Vágjunk is bele, ha kell, jegyzetelj.

3+2 tipp a kampányaid auditálásához

Van jó pár jele annak, ha egy fiókot rendesen és professzionálisan kezel a gazdája, legyen az házon belüli munkatárs, szabadúszó vagy éppen ügynökség (emlékszel, ezeket vettük górcső alá pár hete). 

Miben fog ez segíteni neked?

  • Olyan eszközöket és lehetőségeket ismersz meg, amelyek segítségével önállóan, akár percek alatt checkolhatod, mennyire végzi jól a rábízott feladatokat a kampánykezelő.
  • Kiderül, hogy mennyire aktív és/vagy professzionális a kampánymenedzsmented a különböző felületeken.
  • Alapvetően bárki kezeli a kampányokat, ezekkel a megoldásokkal felülvizsgálhatod.

Kezdjük a legegyszerűbbel…

1. Kampány menedzsment rendszeressége

Google Ads-ben és Facebook Ads-ben egyaránt meg lehet nézni a “Változástörténetet”, azaz “Change history”-t. Ha hetente legalább egyszer nem történik valami egy PPC fiókban, az gyanús. Mindig van mit továbbfejleszteni, optimalizálni. 

HOGYAN CSINÁLD?

Google Ads version: Lépj be a hirdetési fiókba, ezután a baloldali kezelősávban a Change history-ra kattintva éred el ezt a lehetőséget. Pontosan meg tudod nézni, hogy a kiválasztott időszakban történt-e módosítás a fiókban, valamint a kampányokban. Ha igen, az milyen jellegű volt és ki hajtotta végre.

Facebook Ads version: Itt a fiókba való belépés, majd az adott kampány / kampányok kijelölése után az órát ábrázoló piktogramra kell kattintani.

2. Konverziómérés

Megfelelő konverziómérés hiányában a kampányok optimalizálása szinte lehetetlen.  Google Ads-ben érdemes megnézni a Conversion section-t, Facebook Ads-ben pedig a utm paraméterek beállítását. Utóbbi lehetővé teszi, hogy a kampányeredményeket pontosan láthassuk Google Analytics-ben is, ahol könnyebben összehasonlító a különböző csatornák egymáshoz képesti eredményessége, illetve az egymásra való hatásuk.

HOGYAN CSINÁLD?

Google Ads version: Ha Tools and Settings / Measurement / Conversions résznél láthatóan beállításra kerültek konverziók, az mindenképpen jó jel. Ha ez a rész teljesen üres, akkor érdemes rákérdezni a kampánykezelőnél. 

Facebook Ads version: Itt ismét az egyes hirdetéseket kiválasztva érdemes megnézni, hogy beállításra került vagy sem az url paraméter. Amennyiben ez a blokk üres, és közvetlenül a landing page url-jében sem kerültek megadásra egyedi paraméterek, akkor az mindenképpen mérési hiányosság. Ennek hiányában ugyanis a Google Analytics-ben nem lesz beazonosítható az eredeti forgalmi forrás, de a hozzátartozó kampány sem.

3. Kampány elnevezések összevisszasága

Aki kezelt már nagyobb komplexitású fiókokat, kampányokat, az tudja, hogy egy logikus elnevezési struktúra aranyat ér. Megkönnyíti a kampánykezelést, átláthatóvá teszi a fiókot. Olyan, mint egy jól rendezett könyvespolc. Az alábbi egy jó példa, hiszen látható benne a logikai megközelítés. A fiókstruktúra kitalálójának munkájában érzékelhető, hogy konkrét koncepció mentén építette fel a fiókot.

Most pedig evezzünk technikaibb vizekre… 

+1. Search Impression share és Search lost impression share 

A Search impression share egy olyan arányszám, amely megmutatja, hogy a vizsgált időszakban a technikailag amúgy elérhető maximum megjelenítési mennyiségnek hány százalékát tudtuk ténylegesen generálni. A 100%-os impression share sajnos a valóságban maximum brand kampányok számára reális, de szerencsére sok esetben nem is kifejezetten cél, hogy adott kulcsszó összes létező keresésére megjelenjünk. Ettől függetlenül a kiemelkedően alacsony impression share utalhat alul optimalizált kampányra. 

Ezt kiegészítve a Search lost impression share, azaz  az elveszített search impression share típusú metrikák pedig azt mutatják meg, hogy az elveszett megjelenítési mennyiség milyen eredetű lehet. E tekintetben két típust különböztetünk meg:

(1) Ad rank – a kampányokhoz tartozó hirdetések minőségéhez köthető

(2) Budget – a kampányszinten meghatározott költségkerethez köthető

Ha például az esetek 70%-ában az ad rank-hez köthetően nem jelenik meg a hirdetésünk, akkor előfordulhat, hogy adott kampány nincs tökéletesen optimalizálva. Amennyiben az elveszett IS (impression share) nagyobb arányban inkább a költségkeretnek köszönhető, azt könnyedén tudjuk orvosolni a büdzsé emelésével.

FONTOS: Gyors health check céljából így kifejezetten jól használható ez a három metrika együttesen. Segítségükkel ugyanis értékes pillanatképet kaphatunk arról, hogy vannak-e kihagyott lehetőségeink, illetve milyen növekedési potenciál rejlik kereső kampányaink tekintetében.

+2. Google optimisation score

A Google Ads kezelőfelületének “Recommendations” szekciója alatt találhatóak a fiók által aktuálisan elért optimalizációs pontok. Ezek olyan százalékban kifejezett értékek, melyek a Google saját értékelési rendszere alapján adnak visszajelzést arra, hogy mennyire tekinthető jól optimalizáltnak az aktuálisan vizsgált egység.

A meghatározott pontértékek pedig értelemszerűen nem légből kapottak, hanem egy ajánlási rendszerre épülnek. A rendszer historikus adatok alapján folyamatosan optimalizációs ajánlásokat tesz a fiók kezelője számára. Ezekhez az ajánlásokhoz minden esetben tartozik egy százalékos érték, amely azt mutatja meg, hogy ha az illető kampánykezelő beépíti az adott módosítást, úgy az mekkora optimisation score emelkedéssel járhat.

A pontozásnak két szintje van: fiók és kampány szinten egyaránt követhetőek az eredmények. Ugyan erre vonatkozó ökölszabály nincs, de 65-70%-os szint alatti érték utalhat alul optimalizált kampányokra.

Ezek azok a technikák, amelyekkel akár percek alatt képes vagy vizsgálatot indítani a saját kampánymenedzsment fiókjaidban. Csak óvatosan ám, könnyen függőséget okoz!

Feladat

Amennyiben a végére értél a kurzusnak, és nem csak passzív résztvevője, hanem aktív MEGVALÓSÍTÓJA is voltál az olvasottaknak, máris sokat tettél saját magadért, a vállalkozásodért – a konkurenciáddal szemben. Neked most indulhat a 3+2 auditálási pont élesben való kipróbálása. Ha pedig MÉG nem dolgozol együtt profi kampány kezelővel, kattints vissza a harmadik heti tananyaghoz, és hozd meg mielőbb a döntést!

Ezennel a Markestic eComm 101 minikurzus végére értünk.

Köszönöm, hogy itt voltál!

Bízom benne, hogy az elmúlt hetekben sikerült magasabb szintre emelni a vállalkozásod. Hidd el, profi ecommerce marketing nélkül a legnagyobbak ma nem tartanának ott, ahol.

Ha felmerültek benned kérdések, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot. Például itt. Szívesen dolgoznál velünk? Akkor vágjunk bele!

Remélem, még kapcsolatban maradunk.

További sikereket kívánok,

KAPCSOLAT

ÍRJ NEKÜNK!

MIRE SZÁMÍTHATSZ KAPCSOLATFELVÉTEL UTÁN? 

Az űrlap elküldése után azonnal kapsz egy automatikus e-mailt. Kérjük, ellenőrizd a beérkezett üzeneteket (vagy akár a spam mappát is). Hamarosan (általában 4-8 órán belül) személyesen is felvesszük Veleda kapcsolatot. Kérjük, a lehető legrészletesebben töltsd ki az űrlapot, és azt is jelöld meg, ha e-mailes kommunikációt vagy inkább telefonhívást szeretnél.

Ismerd meg szakértőinket, akik felveszik Veled a kapcsolatot. 

Fodor Ákos Dániel

General Manager

Riley Cunningham

Nemzetközi üzletfejlesztés